Politika zasebnosti

V tem dokumentu najdete vse informacije o obdelvai osebnih podatkov, ki jih obdelujemo pri podjetju WEORC d.o.o. ( v nadaljevanju WEORC, 'mi' ali 'nas' )

V tej politiki zasebnosti najdete:

1. Kaj moram vedeti o obdelavi osebnih podatkov?

Obdelava osebnih podatkov je kakršnakoli obdelava z namenom vključitve v zbirko osebnih podatkov, to so; zbiranje, vpisovanje, shranjevanje, vpogled, anomiziranje in izbris osebnih podatkov. Osebni podatek pa predstavlja vsak podatek, ki se nanaša na Vas ne glede na obliko v kateri je izražen.

V naši družbi zbiramo samo podatke za katere imamo primerno pravno podlago in ustrezen namen. Le ta pa je predstavljena v pogavlju kako se obdeluje moje osebne podatke.

2. Kdo obdeluje moje osebne podatke?

Upravljalec osebnih podatkov je:

WEORC, obdelava podatkov in s tem povezane dejavnosti, d.o.o.,
Zagorica 5,
1292, Ig

Če se Vam pojavijo vprašanja glede obdelave vaših osebnih podatkov ali pa pravice v zvezi z le temi, nas lahko kontaktirate na elektronskem naslovu info@weorc.si.

3. Katere moje osebne podatke obdelujete, ko se registriram kot zaposleni?

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega izrecnega soglasja oziroma privolitve. Nekatere podatke pa ste nam dolžni posredovati, kadar tako nalaga zakon.

V podjetju ne izvajamo avtomatiziranega odločanja ali oblikovanja profilov.

Namen obdelave Kategorije osebnih podatkov Pravna podlaga Čas hrambe
Registracija uporabniškega
računa za fizične osebe
Ime in priimek, osebna fotografija,
e- naslov, izobrazba
Pogodbeno razmerje 5 let od izbrisa
uporabniškega računa
Registracija uporabniškega računa z
uporabo Google računa
Podatki o google računu in podatki,
ki jih google posreduje platformi za
preverjanje identitete
Pogodbeno razmerje 5 let od izbrisa
uporabniškega računa
Uporaba osebnega profila Ime in priimek, osebna fotografija,
e-naslov, izobrazba, trenutno delovno mesto,
objavljene ocene in komentarji
Pogodbeno razmerje 5 let od izbrisa
uporabniškega računa
e-novice e-naslov zakon Do preklica

Ali je posredovanje osebnih podatkov obvezno?

Posredovanje je obvezno kadar to temelji na zakonodaji. Vseeno pa vam, v primeru, da nam ne posredujete svojih osebnih podatkov, ne moremo zagotavljati določenih storitev oziroma funkcionalnosti. Npr; če nam ne posredujete e-naslova, vas ne moremo obveščati preko e-novic.

Ali osebne podatke posredujemo tretjim osebam?

Vaše podatke delimo z našimi pogodbenimi obdelovalci in sicer:

Vsak pogodbeni obdelovalec obdeluje vaše podatke le v obsegu in z namenom za katerega je potrebo, da se izpolni namen obdelave osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalec je zavezan, k varovanju vaših osebnih podatkov v takšnem obsegu, kot ga zagotavljamo mi.

Z vsakim obdelovalcem smo sklenili ustrezno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov, s katero podrobneje opredeljujemo takšno obdelavo. Vaše podatke posredujemo državnim organom, kadar to od nas zahteva zakonodaja.

Kaj pa če pride do varnostnega incidenta?

Za primere varostnih incidentov imamo postavljene protokole in varovanja za preprečevanje le teh in tudi protokole za omejitev škode v primeru varnostnih incidentov.

V primeru varnostnega incidenta o tem obvestimo informacijskega pooblaščenca. V primeru, da pride do varnostnega incidenta, s katerim bi bile prizadete pravice in svoboščine posameznikov, jih o tem takoj obvestimo.

4. Katere pravice imam glede na obdelavo osebnih podatkov?

Glede obdelave vaših osebnih podatkov, ki jo izvajamo, so vam na voljo naslednje pravice:

Upravljavec ne izvaja avtomatiziranega odločanja pri obdelavi osebnih podatkov.
Vaše pravice lahko izvajate, tako da nam pišete na info@weorc.si z zadevo varstvo osebnih podatkov.

Vaše zahteve bomo obdelali v najkrajšem možnem času in najkasneje v roku 30 dni od prejema. V kolikor bo določena zahteva tako obsežna, da bo reševanje trajalo dlje časa, vas bomo o tem predhodno obvestili in vam podali okviren rok za pripravo odgovora.

Pridržujemo si pravico, da vas, v primeru podaje zahteve po izvajanju katere od vaših pravic, zanesljivo identificiramo. V kolikor nam z zahtevo ne boste poslali osebnih podatkov, na podlagi katerih vas lahko zanesljivo identificiramo, vas bomo zaprosili za dodatne osebne podatke. V primeru, da nam dodatnih osebnih podatkov v roku ne boste posredovali, bomo vašo zahtevo zavrgli.

V kolikor ste mnenja, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov lahko vedno podate pritožbo pri pristojnem nadzornem organu, ki ga v Sloveniji predstavlja Informacijski pooblaščenec.

5. Kje lahko dobim več informacij?

Vse informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, najdete v politiki zasebnosti, ki jo redno ažuriramo.

V primeru dodatnih vprašanj pa smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@weorc.si.